top of page

Alpha sails design Technology.

 Εμείς εδω στην  AlphaSails , για να σχεδιάσουμε ένα πανί ιστιοπλοίας χρησιμοποιούμε ενα απο τα πιο μοντέρνα και ευέλικτα προγράμματα σχεδιασμού της εταιρείας Prosail.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πανί Cross cut  η Radial cut, μπορούμε να επέμβουμε σε οποιοδήποτε σημείο του πανιού που σχεδιάζουμε, να του δώσουμε <βάθος> η να το <στεγνώσουμε>, να  σχεδιάσουμε  μεγάλο η ίσιο αετό .

 

Στην συνέχεια της κατασκευής του πανιού ακολουθούμε απόλυτα τα specification που έχουμε αποκτήσει από την συνεργασία μας με την Αμερικανική εταιρεία  North Sails και την εμπειρία μας στην σειρά των ετών από τα χιλιάδες πανιά που έχουμε κατασκευάσει.

 

Χρησιμοποιούμε πάντα υψηλών προδιαγραφών υφάσματα και υλικά.

Ανάλυση  των υλικών που χρησιμοποιούμε στις κατασκευές μας στο:

                                                                                

 

                                 

           

Alpha sails air flow Technology.

Με τα προγράμματα αυτά μπορούμε να δούμε την ροή του αέρα και τις πιέσεις που ασκούνται σε διάφορα σημεία του πανιού. Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε τα πανιά για οποιοδήποτε σκάφος, βλέποντας εικονικά το τελικό σχήμα του πανιού που θέλουμε να κατασκευάσουμε σε σχέση με το άλμπουρο του σκάφους.

Alpha sails air flow Technology.

 Η επί χιλιάδων ετών <άγνωστη –γνωστή> αεροδυναμική των πανιών κληρονομήθηκε στα αεροπλάνα.

Σήμερα, με εξαιρετικά προηγμένα προγράμματα μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει με τον αέρα και πως επιδρά τις δυνάμεις του στο σκάφος μας αλλά και στα πανιά.

Ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης αεροδυναμικής των πανιών προέρχεται από την βιομηχανία των αεροσκαφών. 

Όσο εξελίσσεται ο τομέας  έρευνας της αεροδυναμικής στα αεροπλάνα τόσο θα εξελίσσεται και η αεροδυναμική των πανιών.

Τα τελευταία 30 χρόνια είδαμε εξαιρετικές και απίστευτες αλλαγές στον χώρο μας, από  τον τρόπο σχεδίασης, τα εξαιρετικά ελαφριά υλικά πανιών , τις μεγάλες αλλαγές στην σχεδίαση της γάστρας των σκαφών. Επιτυγχάνονται υψηλές ταχύτητες που δεν μπορούσαν να φανταστούν οι ιστιοπλόοι  της δεκαετίας 1960-70.

 Αγωνιστικά σκάφη που δύσκολα ξεπερνούσαν τους 7 κόμβους, τώρα χωρίς ιδιαίτερη πίεση επιταχύνουν ταχύτητες 12-15 κόμβων στα σκάφη κρουαζιέρας,  αλλά και 25-30 κόμβους σε αγωνιστικά σκάφη, με εξαιρετικές γωνίες πρόσβασης στον αέρα.

 

bottom of page